Register    Enter


SІRІUS TORGOVE OBLADNANNYA, LTD

SІRІUS TORGOVE OBLADNANNYA, LTD

Address: м. Івано-Франківськ, вул. Новгородська, 39а
Phone number: +38(0342) 776111 , +38(050) 3730060
Fax: +38(0342) 754044 sirius.if.ua

Як зробити свій ресторан успішним та прибутковим


Три ключові моменти на які треба звернути увагу, щоб підвищити свій прибуток: як зробити процес замовлення комфортним, як навести порядок в обліку, чи потрібен відеонагляд в ресторані.


Як зробити свій ресторан успішним та прибутковим

 

Цікава інформація для тих, хто хоче знати як зробити свій ресторан найкращим у місті.

 

Концепція дизайну ресторану, смачна кухня та доступні ціни грають важливу роль. Проте існують ще три ключові моменти, які сильно впливають на роботу вашого закладу. І вони — основні.

 

          1. Як досягти комфорту? Клієнт любить увагу та швидке обслуговування

 

Це очевидно. Але як приділити увагу кожному клієнту? Не змушувати його чекати. Адже не можливо приставити до кожного столика по офіціанту. До того ж, далеко не всі клієнти люблять, коли над ними «нависають» при оформленні замовлення. І сам офіціант повинен працювати, а не чергувати біля клієнта.

 

                                                     Почнемо з простого - кнопки виклику офіціанта

 

 

                                                           

 

Проста, надійна і недорога кнопка на кожному столику дозволить клієнтові викликати офіціанта тоді, коли він йому потрібен. Кнопки виклику офіціанта допомагають швидко приділити увагу клієнту, особливо під час великого напливу відвідувачів — коли навколо багато людей, шумно і навіть найдосвідченіший офіціант не може тримати в полі зору весь зал. Не кажучи вже про v.i.p зони.

 

                 Швидке виконання замовлення - ніколи не змушуйте клієнта довго чекати

 

Офіціант прийняв замовлення. Що далі? На перший погляд, дивне запитання, чи не так? Але давайте простежимо за вашим працівником.

 

У ресторанах старого типу офіціант записує замовлення на папірці і йде на кухню. У кращому випадку, йде набирати його на pos-моніторі. У будь-якому випадку він повинен пройти повз інші столики. Його можуть покликати інші клієнти. І він просто зобов'язаний приділити їм увагу! А це вже затримка та додатковий час. Клієнтові, що зробив замовлення раніше, треба довше чекати. Багатьох це дратує. Як сарафанне радіо повзуть чутки «Там треба довго чекати! Йдемо в інше місце».

 

Дайте кожному офіціантові по планшету! Як це прискорить обслуговування?

 

 

                                                                      

 

 

По-перше, офіціант одним кліком відправляє замовлення на кухню. І може йти обслуговувати інший столик, не бігаючи туди-сюди через весь зал.

 

Замовлення роздруковується на кухонному принтері та одночасно спрацьовує дзвінок. Кухарі відразу можуть приступати до приготування страв. Ніяких зволікань і затримок. Якщо клієнт замовив напій, то інший офіціант вже через пару хвилин може принести його клієнту. Це швидко, дуже ефективно і справляє позитивне враження на гостей.

 

 

По-друге, ніяка, навіть найдорожча поліграфія меню не зможе відобразити стільки інформації про страву, як це може зробити планшет. Клієнт може на екрані подивитися як виглядає страва. Жива картинка швидше переконає відвідувача зробити замовлення, якщо він сумнівається чи взагалі не планував його робити.

 

 

                                      

 

 

Приміром, поруч зі стейком можуть бути фотографії соусів і соків (як рекомендація) — і не треба шукати їх в паперовому меню, все в один-два кліка. Зробіть хорошу презентацію своєї кухні та збільшуйте прибутки!

 

 

                                       

 

 

По-третє, на планшеті зручно корегувати замовлення, вносити зміни, показати клієнту кінцеву суму. У половині випадків, відразу бачачи суму замовлення, ваші відвідувачі зроблять дозаказ. Якщо навіть гості, захопившись, захочуть урізати меню — все одно вони будуть почувати себе комфортно, не гадаючи скільки треба заплатити. Комфорт клієнта — гарантія наступного візиту до вас.

 

І нарешті, система автоматизації, побудована на планшетах для офіціантів, дешевша, ніж купівля додаткового pos-терміналу.

 

Рекламна пауза: Наша система «Сіріус Ресторан» розрахована на роботу офіціантів з планшетами і добре себе зарекомендувала. Налаштування прав доступу дозволить використовувати планшети суто за призначенням — робити замовлення. Ніяких виходів в інтернет на робочому місці і розваг. Тільки робота.

 

                                                                              Замовлення столиків

 

Адміністратор повинен швидко орієнтуватися які столики вільні, а які вже замовлені. З нашою програмою це просто. Тим більше, якщо у вас є сайт ресторану, ви можете зв'язати його з програмою для попереднього резервування столиків для клієнтів з дисконтом.

 

 

 

 

              2. А що відбувається з моїми грошима? Електронний облік торгівлі

 

Якщо ви підняли якість обслуговування на високий рівень, а в господарській частині безлад — великого прибутку не буде. Ну, принаймні, не в вашу кишеню. Кожен власник ресторану хоче знати що відбувається в його бізнесі, як він розвивається або що заважає йому підвищити прибуток. Будь-яка дія персоналу повинна фіксуватися програмою. Переглядаючи щодня короткі звіти про виручку, ви можете обговорювати їх з вашими адміністраторами і знаходити вирішення поточних проблем, якщо такі існують.

 

 

 

 

І ще трохи про нас: Наша програма автоматизації ресторану «Сіріус Ресторан» надасть вам контроль над усіма процесами та персоналом, дозволить отримати детальну аналітику:

- контроль над крадіжками і недостачами

- інвентаризація

- калькуляції

- аналіз витрат

- облік взаєморозрахунків з постачальниками і клієнтами

- система дисконту: знижки, бонуси, акції

- ....

 

Повний перелік можливостей системи автоматизації обліку ресторану можна подивитися тут. Так само в огляді є інструкція як підключитися до нашого Демо-серверу, де ви можете ознайомитися з Front Office. Або зв'язатися з нашою службою підтримки і подивитися віддалену презентацію через інтернет та отримати відповіді та коментарі в он-лайн режимі. Це просто і швидко.

066 580-02-36

097 237-07-96

 

                                3. Мотивація працівників та відеоспостереження

 

По-перше, наша система дозволить стежити за тим, які працівники скільки виручки приносять за зміну. Ви можете заохочувати таких людей преміями, стимулюючи інших.

 

По-друге ... Ви не повірите якими ефектними для персоналу будуть ваші слова під час зборів: «Минулого вівторка, о 16:42, я дивився/дивилася за роботою кухні і ось яке зауваження хочу зробити ...». Адже ви можете спостерігати за роботою вашого ресторану в будь-який час — завдяки можливості віддаленого перегляду через смартфон, комп'ютер де б ви не знаходилися. І ваші працівники повинні про це знати. Постійно дзвоніть і обговорюйте з ними те, що ви бачите на відео. Це ... викликає колосальний ефект.

 

До того ж, відеоспостереження допомагає вирішити спірні питання при недостачі на касі, барі, складі і навіть в залі ресторану. Факти, підкріплені відеоматеріалами, ніколи не зайві. Ціна стандартного комплекту відеоспостереження для ресторану від 600 доларов.

 

 

                         

Сподіваємося вам допоміг наш огляд. Якщо у вас будуть питання (адже ми розкрили тільки малу частину теми і секретів) - телефонуйте. Завжди будемо раді допомогти.